среда, 31 июля 2019 г.

«Тонке мереживо жіночої душі»


День сім’ї  в Україні святкують 15 травня. Це відносно молоде свято – його почали відзначати в Україні щорічно з 2012 року.
У ці теплі, сонячні травневі дні, коли буяє квітом вся природа, відзначаються найкращі свята – День Матері, День Сім’ї. Ці свята надто значимі, адже кожній людині, а особливо дитині, потрібна матуся, сім’я, домівка, де тебе завжди розуміють, підтримують, де завжди тепло і затишно…
Однією з найбільших цінностей людини є любов. Саме в ній відкривається людська особистість, радість применшення себе заради того, кого кохаєш, радість продовження себе. Усе це втілилося в такому соціальному інституті як родина, сім’я. 
Слово «родина» походить від кореня «род», «рід», що говорить саме за себе. «Сім’я» має відношення до «семені» та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім’ї. 
Родина була і залишається хранителькою духовних цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому тандем сім’ї і держави – необхідна передумова процвітання і добробуту його громадян. 
Жодна нація, жодне цивілізоване суспільство не обходилися і не зможуть обійтися без сім’ї. Сім’я – це основа основ і для кожної людини і для кожної держави. В нашій державі теж споконвічно складалися традиції, спрямовані на зміцнення сімейних, родинних зв’язків, відповідальності батьків за виховання дітей. Адже буде жити сім’я – буде жити й процвітати Україна!

В Глибоківській сільській бібліотеці-філії проведено поетичний вернісаж на тему «Тонке мереживо жіночої душі». Цей день пройшов у бібліотеці весело та непримусово. Юні користувачі бібліотеки із задоволенням розповідали про любов до матері, наперебій читали вірші про маму, згадували перші колискові. Захід пройшов у веселій та дружній атмосфері. Присутні познайомилися з цікавою книжковою виставкою. Ставлення кожної дитини до мами – це своєрідний індикатор ставлення людини до життя. Тому метою проведеного заходу було виховання в дітей дбайливого і уважного ставлення до матерів та бабусь.

Комментариев нет:

Отправить комментарий