среда, 31 июля 2019 г.

«У пошуках артефактів»

Україна – держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам’ятки – перлини української землі. Це справжній скарб. Наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми, багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.
У 1983 році, за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць (ICOMOS), створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини ЮНЕСКО оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць. Завдання цього свята – ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.
Девізом Міжнародного дня пам'яток та історичних місць стали слова: "Збережемо нашу історичну Батьківщину". На підтримку ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’ятників історії та культури України було ухвалено встановити в країні відповідне свято, відзначати яке слід щорічно 18 квітня − у Міжнародний день пам’ятників і визначних пам’яток.

В Глибоківській бібліотеці пройшла гра-квест  «У пошуках артефактів», де молодь краще дізналася про край в якому ми живемо та Україну в цілому. Квест пройшов в декілька етапів, що мали на меті показати присутнім багатство українських памяток культури і на сам кінець бібліотекар розповіла про пам’ятки та артефакти можна побачити в межах рідного села.

Комментариев нет:

Отправить комментарий