вторник, 30 июля 2019 г.

«Без сокири і лопати поробили собі хати»

Першого квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів.
З птахами пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій… Вони перші приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. Птахи — це пісня і політ, символ волі і простору, вони піднімаються вище гір і хмар, перелітають пустелі, моря, океани...
День птахів - час прильоту пернатих додому. Адже половина птахів, що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї. Деякі види повертаються на батьківщину ще з середини березня. Першими «в рідні пенати» прибувають граки. За ними - качки, гуси, лелеки, журавлі, які вважаються вісниками весни. Після них - дрозди, вівсянки, зяблики і т. д.
 Радість з приводу прильоту пернатих  в Глибоківській бібліотеці вирішили показати за допомогою свята «Без сокири і лопати поробили собі хати». На заході були присутні діти Глибоківської ЗОШ, що з радістю декламували вірші та співали пісні присвячені птахам. А також бібліотекар підготувала для них цікаву вікторину та інформхвилинку «Цікавинки про птахів України».
На останок бібліотекар запропонувала всім присутнім дотримуватись правил порятунку птахів.



Комментариев нет:

Отправить комментарий